Printaj ovu stranu
utorak, 18 Septembar 2012 07:58

Gostovanja BNP-a u septembru

Bosansko narodno pozorište Zenica je   gostovalo u Tuzli u sklopu drugog dana XIX Tuzlanskih pozorišnih danima sa predstavom „Nora Nora“, koju je prema tekstu Evalda Flisara režirala Lajla Kaikčija. O dobrom prijemu ove predstave kod tuzlanske publike govori i prepuna sala tuzlanskog narodnog pozorišta, kao i pozitivne reakcije prisutnih tokom i nakon predstave.


Ovo je već drugo u nizu festivalskih gostovanja BNP-a u novoj sezoni. Mostarska publika je imala priliku vidjeti predstavu „Pismo iz 1920“ autora i reditelja Olivera Frljića na Festivalu autorske poetike čiji je organizator Mostarski teatar mladih. Obje predstave su premijerno izvedene u prošlogodišnjoj teatarskoj sezoni.

 

U narednom periodu zakazana su gostovanja u Kragujevcu, također sa „Pismom iz 1920“ u sklopu Joakimfesta 9.10. , a potom u Beogradu sa predstavom „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“ na sceni BITEF-a koja je imala premijernu izvedbu na Velikoj sceni BNP-a 7.9. ove godine i sa kojom je otvorena nova teatarska sezona. U pitanju je beogradska premijera ove predstave, čija izvođenja su zakazana za 11., 12. i 13. oktobar. Ovaj koprodukcijski projekt kojeg je BNP Zenica realiziralo sa Bitef teatrom, Hartefakt fondom biće izveden i u Narodnom pozorištu u Sarajevu 19.10.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)