27 Septembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Februar 2012 08:03

Potvrđene optužnice protiv dilera Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

drogak5Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv organizirane grupe koja je nabavljala, pakovala i prodavala drogu u Zenici. Optuženi su Bedžijan Memetović (29), Zikret Arnautović (28), Aldin Beširević (27), Amir Arnautović (39), Samir Arnautović (34), Almin Mušanović (28) i Vahid Šahinagić (31).

Memetović je, prema optužnici, posredovao u prodaji droge između članova i kupaca. On je ostalim članovima davao savjete o načinu držanja, skrivanja i prodaje droge. Ostali su dilali drogu i dogovarali transfere. Svi su uhapšeni u policijskoj akciji 19. januara ove godine, u kojoj je učestvovalo više od stotinu policajaca.

 

U nekoliko tačaka optužnice navode se slučajevi preprodaje marihuane, heroina i spida u Maglaju, u zeničkom Tržnom centru, ispred Željezničke stanice u Zenici, kućama optuženih, nadomak nekoliko zeničkih škola, igrališta i kladionica.

U pretresu lokacija, osim uhapšenika, pronađene su i određene količine droge.

Općinski sud u Zenici potvrdio je i optužnicu protiv Nermina Bujaka (37), uhapšenog u istoj akciji. Njemu će se suditi u Općinskom sudu Zenica.

Čitano 3604 puta