Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Novembar 2014 02:04

Kažnjeno 403 vozača

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1.096 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 403 prekršajna naloga. Od ovog broja, 72 prekršajna naloga su izdata po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok je po drugim prekršajima uručen 331 prekršajni nalog.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)