10 Juni 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 03:19

Šta je ukradeno iz uprave Čelika?

Posljednji uspjeh nogometaša Čelika “proslavljen” je izaponoćnom provalom u službene prostorije stadiona i kluba, što je rezultiralo “razvaljivanjem novih svlačionica, krađom opreme i neke dokumentacije”. 

 

- Ovo je ogroman pritisak na klub i ljude koji rade u klubu, ali i na nogometni Savez. Sramota je za Zeničane da sami sebi razvaljujemo tek adaptirani stadion, krademo dresove i lopte, krademo dokumentaciju i samo štetimo svom klubu, izjavio je Feni direktor kluba Muamer Islamović.  Po njegovim riječima u provali koja se posljednja desila razvaljena su ulazna vrata u nove svlačionice, vrata na nekim kancelarijama, ukraden je klupski ‘laptop’, kojim se upravlja velikim semaforom, ukradeni su trofejni Čelikovi dresovi, jedna trofejna Brazuka lopta, veliki klupski logo, te neka dokumentacija. 

 

- Biće sigurno je još ponešto, jer se ne snalazimo u opštoj premetačini i razbacanoj dokumentaciji, ali nas boli kome sve ovo treba - rekao Imamović. Dodao je da je prema nekim saznanjima neko "poslan da ukrade dokumentaciju sa ugovorima" i da su ostali tragovi za veću istragu o ovom slučaju. 

 

- NK Čelik je sve isplatio za Jacksona, ostalo je bilo samo ono što je došlo naknadno od UEFA, neke male kamate od oko 1.500 švicarskih franaka, što je već riješeno, tako da niko nije došao po uplatnicu za Philla, nego je ovo naručeno za nekoga. Silom se ne vlada nigdje, pa neće niti u Čeliku i na Bilinom polju. Mogu pokrasti sve, ali jednom će sve doći na naplatu i saznati će se imena bolesnih ljudi koji sve ovo čine da bi naštetili Čeliku ili bh. fudbalu - kaže islamović.