26 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 April 2014 13:31

Pritvor za trojicu pljačkaša

Edhem Mustagrudić (19), Harun Silajdžić (19) i Amil Hodžić (21) iz Visokog, koji su u ponedjeljak navečer, prijeteći pištoljem i nožem, počinili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Delta Petrol" u kakanjskom naselju Ćatići, predati su jučer Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Nakon saslušanja dežurni tužilac predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za Mustagrudića i Silajdžića, dok su za Hodžića predložene mjere zabrane.


Oni se, osim za pljačku pumpe u Ćatićima, sumnjiče i da su, djelovanjem u grupi ili u parovima i uglavnom ne u istom sastavu, u protekle dvije godine, na gotovo identičan način, počinili čak 11 razbojništava na području općina Visoko i Kakanj.

 

Kod osumnjičenih pronađeno oružje

 

Specijalnost su im bile pljačke kladionica, kojih su opljačkali pet, potom su počinili razbojništvo u četiri benzinske pumpe te dvije apoteke. Mustagrudiću se pripisuje učešće u deset pljački, Silajdžiću u pet, a Hodžiću u tri. 

Svi su u Visokom bili zapanjeni kada su saznali identitet momaka koji su pljačkali, a u jednom slučaju i upotrijebili vatreno oružje, ali, srećom, niko nije bio povrijeđen. 

Poslanikov sin

- Mustagrudićev otac je profesor likovnog odgoja, a Silajdžićev - Džemal je u prethodnom mandatu Federalnog parlamenta bio poslanik Stranke za BiH. A bio je i predsjednik Općinskog vijeća Visoko - kazao nam jedan policajac upoznat s cijelim slučajem, ali koji želi ostati anoniman. 

Hodžić je, prema našim saznanjima, student Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu.

Naredbom Općinskog suda u Visokom je, nakon što su u utorak uhapšeni, bila izdata naredba o pretresu stambenih objekata koje su koristili ovi mladići te su tom prilikom policajci pronašli i pancirni prsluk, pištolj s dobošem, bajonet i druge predmete. 


AVAZ