05 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 April 2014 05:12

Svaki treći vozač kažnjen

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu mladih vozača-početnika i vozača mlađe starosne dobi.

 

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisan je ukupno 1.061 vozač u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 337 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 86 vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom brzinom većom od dozvoljene, 25 kontrolisanih vozača je sankcionisano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, 37 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 31 mladi vozač zbog neposjedovanja znaka “P” iako su to po zakonu bili obavezni, 3 vozača su koristila mobilni telefon tokom vožnje, te su sačinjena 2 izvještaja o počinjenom prekršaju.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te će u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Apelujemo na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 
 
..