Printaj ovu stranu
srijeda, 12 Mart 2014 17:42

SIPA: prostitucija u Nemili

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su,  11.3.2014. godine, u operativnoj akciji „Plamen“, na području Zenice slobode lišili osobu inicijala M.Č., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 186.KZ BiH „ Trgovina ljudima“. 

 

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi objekata na ukupno tri lokacije na području općine Zenica, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: mobilni telefoni sa SIM karticama, lični dokumenti (lična karta, zdravstvena knjižica i dr.) koji pripadaju maloljetnoj ženskoj osobi- žrtvi trgovine ljudima, veća količina prezervativa (oko 400 komada) i drugo.

 

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

 

 

)

 

Kako saznajemo, radi se o Mirsadu Čolakoviću iz Nemile, iz objekta "Stari hotel".

Posljednje od

Povezani članci (by tag)