29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Januar 2014 23:03

Određen pritvor Seadu Mujkiću

Kantonalno tužilaaštvo Zeničko – dobojskog kanton je uputilo, a Kantonalni sud odobrio i odredio jednomjesečni pritvor za Seada Mujkića (21) iz zeničkog naselja Donja Gračanica, zbog osnovane sumnje da je učestvovao sa sugrađaninom Senadom Šišićem (27) u krivičnom djelu „razbojništva u pokušaju sa smrtnom posljedicom“. 

Kako nam je potvrdio portparol Tužilaštva Sanjin Kulenović, osumnjičeni je saslušan, te predat Kantonalnom sudu, koji mu je tokom dana odredio jednomjesečni pritvor.   Podsjećamo, u četvrtak poslijepodne su uhapšeni Sead Mujkić (22) i Admir «Gagani» Jašarević (24) zbog sumnje da su povezani sa ovim ubistvom.  Policija je saopćila da je treći osumnjičeni, Šišić, van granica BiH, te da se za njim traga. 

 

Nakon što je 19. novembra prošle godine u Kozarcima kod Zenice na kućnom pragu ubijen Ramiz Smriko (51) tragalo se za motivom. Ispostavilo se da se Smriko hvalio „bez pokrića“ kako je zaradio veću svotu novca prodajom nekretnina, što je čuo i njegov kolega sa posla u Arcelor Mittalu, Jašarević, koji je tu informaciju „podijelio sa prijateljima“.


MUP ZDK nije Jašarevića predao Tužilaštvu, niti je, nakon hapšenja i puštanja, saopćeno da li će biti terećen za bilo koje djelo. Za djelo koje tužilaštvo tereti Mujkića i Šišića predviđena je minimalna kazna od deset godina zatvora, baš kao i za „klasično“ ubistvo.