Printaj ovu stranu
petak, 22 Novembar 2013 14:59

Napadnuti učenici 2.gimnazije

Grupa mladih Zeničana napala je jutros oko 8,30 petoricu učenika Druge gimazije u Zenici. 


Nezvanično saznajemo da je desetak huligana, mahom srednjoškolaca, od ranije poznatih po svom nasilničkom ponašanju, pred ulazom u Drugu gimnaziju, nasrnulo na učenike završnih razreda te škole, B.K., S.Č, H.K., te braću B.A. i A.A, najprije na dvojicu, koji su u tim trenucima bili ispred zgrade škole, a zatim još trojicu, koje su fizički spriječili da izađu iz objekta. Moglo se čuti da se bar jedan od napadača tom prilikom poslužio bokserom, dok su i ostali bili naoružani letvama i drugim sličnim predmetima. B.K. je zadobio lakše povrede glave i nakon napada prevezen je u Kantonalnu bolnicu gdje mu je ukazana pomoć. 

 

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saznajemo da su privedena četvorica napadača, među kojima je samo jedan maloljetnik. Nije nam potvrđeno da je neko od njih od ranije poznat policiji. Protiv njih će biti podnesena prijava zbog prekršaja u oblasti narušavanja javnog reda i mira, odnosno zbog napada i neovlaštenog ulaza u objekat. Kod njih nije pronađeno nikakvo oružje, saznajemo u MUP-u.   

 

Roditelj jednog od napadnutih učenika poručio je kako nam slučajevi poput ovog i napada od prije nekoliko dana na učenicu u jednoj tuzlanskoj školi, govore kako je došlo krajnje vrijeme da nešto ozbiljno poduzmemo. - Roditelji napadnutih učenika Druge gimnazije zahtijevaju da se počinitelji ovog napada propisno kazne, a zatražiće i da se protiv napadača poduzmu disciplinske mjere u njihovim školama, - kazao nam je jedan od roditelja.  (Sanja S. rtvze)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)