18 Oktobar 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Novembar 2013 06:32

Policajci optuženi za bludničenje

Dvojicu tešanjskih policajaca Nihada Bekrića i Dževada Škokana Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona tereti da su počinili krivično djelo bludnih radnji dok su bili na dužnosti. Kako saznajemo, Općinski sud u Tešnju protekle sedmice potvrdio je ovu optužnicu te se očekuje izjašnjenje o krivnji optuženih do kraja mjeseca. 

 

Njih dvojica su optuženi da su u noći između 10. i 11. avgusta ove godine, kao pripadnici Policijske uprave IV u Tešnju, zaustavili vozilo kojim je upravljala izvjesna M. K., kazavši joj da treba ići na sud i platiti kaznu od 200 eura zbog prekoračenja brzine. 

 

Potom je, navodi se u optužnici, u vozilo oštećene ušao Bekrić te joj rekao da nastavi voziti, a potom da se zaustavi na jednom proširenju blizu rijeke Bosne. Tamo je pokušao nasilno poljubiti te je dirao po nogama i poljubio u obraz. S obzirom na to da je vozačica uporno odbijala da se ljubi s njim, pružajući mu fizički otpor, on joj je naložio da se vrati na mjesto odakle su krenuli. 

 

Istovremeno, Škokan je zahtijevao od sestre E. K. da napusti vozilo te prijeđe i sjedne na mjesto suvozača u policijski auto. Nakon što joj je pokazivao radar i brojeve na ekranu, pokušao je isto kao kolega, uspjevši je poljubiti prije nego se otrgnula i pobjegla u pravcu obližnje benzinske pumpe, gdje je sačekala povratak sestre. 

 

Obojica policajaca su, odmah po prijavi, suspendirana do okončanja postupka iz policijske službe.