Printaj ovu stranu
četvrtak, 07 Novembar 2013 15:40

Patkoviću određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Zenica Sabrija Agić odredio je danas poslijepodne, na prijedlog Tužilaštva ZDK jednomjesečni pritvor za Šemsudina Patkovića iz Orahovice kod Zenice. 
 
Patković je jučer oko 1.40 sati u bijegu od policije, nakon što je odbio da se zaustavi, udario na izlaznoj petlji Blatuša iz grada Zenice u policijsko vozilo, teško povrijedivši jednog, a lakše drugog policajca. 
 
Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola (1,15 promila), te da je vozio bez vozačke dozvole. Tužilaštvo ga je osumnjičilo za dva krivična djela, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nanošenje teške tjelesne ozljede. 

Od povreda zadobijenih u identičnoj situaciji, 26. decembra 2009. preminuo je policajac Amir Avdić. Njega je Semir Duvnjak (19) iz Zenice udario «Jugom» koji se nije zaustavio na semaforu u naselju Radakovo, ali ni na znak policajca. Duvnjak je presudom Kantonalnog suda za izazivanje saobraćajne nesreće i zbog nepružanja pomoći povrijeđenom, osuđen na 10 godina zatvora.

 

Svega nekoliko metara od mjesta gdje poginuo Avdić, 21. septembra ove godine, Tuzlak Sanel Arslani odbio je da se zaustavi sa ukradenim «audijem» pri izlasku iz Zenice, da bi potom u potjeri u dolini rijeke Lašve, između Busovače i Zenice, pokušao probiti policijsku blokadu, udarivši u jedno od vozila i povrijedivši dvojicu policajaca. 




Posljednje od

Povezani članci (by tag)