18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Septembar 2013 23:14

Zeničani pljačkali u Ljubuškom

Iako su pravosnažno osudili S. T. (44) i M. M. (33) iz Zenice i to zatvorskom kaznom za S. T. u trajanju od pola godine zbog krivičnog djela krađe, a za M.M. tri mjeseca zbog krađe i neovlaštenog  posjedovanja opojnih droga, u Općinskom sudu u Ljubuškom od javnosti kriju imena kriminalaca.

 

Kako je rečeno, navedeni dvojac je 8. jula 2007. godine, u zlatarskoj radnji ''Cartier'' u Ljubuškom, oštetio vlasnika Adnana Eminia, na način što su sa pulta u zlatari ukrali stalak sa zlatnim naušnicama, ukupne vrijednosti 8.000 KM, a što je zabilježila nadzorna kamera. Tri dana kasnije, njih dvoje su ušli i u zlataru «Camea» vlasnice Brankice Bunoza, također u Ljubuškom, kada je S. T. ukrao sunčane naočale marke „Dollce Gabbana“ čija je vrijednost 400 KM.

 

Također, kod M.M. su u avgustu 2009. godine, prilikom kontrole policijskih službenika, u torbici pronađeno 3,6 grama heroina te metadon. 

 

Prvooptuženi S. T. je Adnanu Eminiju na ime naknade štete obvezan platiti iznos od 8.000 KM, a Brankici Bunoza iznos od 400 KM u roku  30 dana po pravosnažnosti ove presude i pod prijetnjom ovrhe.