Printaj ovu stranu
srijeda, 26 Juni 2013 20:10

Posjeta porodici poginulog

U barskom naselju Dobre Vode (Crna Gora), čisteći bunar s vodom, u ponedjeljak oko 15 sati desila se nesreća u kojoj su živote izgubili Demir Olević (29) iz Bara i Vladimir Jeknić (19) iz Podgorice, te Ejup Hodžić i Nisvet Carina (35) iz Zenice. Četvorica mladića nastradala su usljed trovanja ugljenmonoksidom nastalog korištenjem crpne pumpe prilikom čišćenja bunara.

 

 

Ekipa „Dnevnog avaza“ jučer je u Zenici posjetila porodicu nastradalog Nisveta Carine u naselju Crnile. Nesretni Carina je, kako nam je kazao njegov daidža Muhidin Agić (58), prije mjesec otišao u Crnu Goru, gdje živi njegova udata sestra Nisveta i kod koje je već duže vremena bila i njihova majka Berka (68).

 

- Nisvet je bio moj život. Ja sam izgubio svog dječaka i moj život je ugašen sada kada njega više nema – stalno ponavlja Nisvetov daidža Muhidin, koji je penzioner i nema svoje djece. Dodaje da se njegov sestrić prije ramazana trebao oženiti.


- Ne znam kako mu je ime djevojci, ali, evo, kuću je proširio i renovirao. Godinama je radio u Holandiji i Crnoj Gori, bio je pravi majstor i krtica. Ja sam mu, dok bi on bio odsutan, sve radio i vodio poslove rekonstrukcije – kaže Muhidin dok nam pokazuje kuću svoje sestre i sestrića, u kojoj, trenutno, nema nikoga.

 

Ostao mu je, kaže, još samo sestrić Jasmin Livnjak, sin druge sestre. Jasmin je s daidžom u njegovoj kući iščekivao vijesti kada će tijelo nesretnog Nisveta biti prevezeno u Zenicu. A kako zbog tuge nisu mogli ni razgovarati na mobitel, razgovor je vodio prijatelj poginulog Nisveta Goran Jurešić. On nam je kazao da su mu javili da bi, možda, i u toku dana tijelo moglo biti prevezeno u Zenicu.


- Nisvet će biti ukopan na mezarju Grm, pored svog rahmetli oca – ističe Muhidin. Četvorica mladića izgubila su život čisteći bunar Enesa Olevića u zaleđu plaže Veliki pijesak u Baru. Sva četvorica stradala su u svega 15 minuta. Bunar dubine sedam metara čistio je Hodžić, a za crpljenje vode koristio je pumpu s motornim sagorijevanjem.  Ugušio se od ispušnih plinova. U bunar je, prema svjedočenju očevidaca, potom skočio Nisvet Carina, koji je pomagao Hodžiću.

Pošto ni on nije izlazio iz bunara, sin vlasnika kuće Enesa Olevića Demir skočio je u bunar da spašava radnike iz Zenice. Za njim je, ne razmišljajući o posljedicama, skočio i Demirov drug Milovan Jeknić.

Četvorica mladića su, prema riječima dežurnog ljekara u Opštoj bolnici u Baru Nihada Zejnilovića, dovedena bez znakova života. Nastradale su iz bunara izvukli vatrogasci Službe zaštite i spašavanja. Iako su vatrogasci i ljekari brzo reagirali, nisu uspjeli spasiti četiri mlada života.

 

(Dnevni avaz)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)