Printaj ovu stranu
utorak, 04 Juni 2013 00:21

Novi pretresi u Zenici i Sarajevu

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su u ponedjeljak objekte na još tri lokacije u Sarajevu i Zenici, nakon pretresa u nedjelju i hapšenja četiri osobe, osumnjičene za krivična djela u slučaju pomilovanja osuđenika.

 

Prema nezvaničnim informacijama, u nedjelju su uhapšeni Sanja Guteša, uposlenica Općinskog suda u Sarajevu, Sadika Hodžić, uposlenica Kantonalnog tužilaštva u Zenici, te Kenan Stroil i Mevludin Mustafić, koji su sarađivali s Hidajetom Halilovićem, predsjednikom Komisije za pomilovanje pri Ministarstvu pravde FBiH. On je uhapšen u akciji u kojoj je 26. aprila zbog zloupotreba kod pomilovanja uhapšen kao i Živko Budimir, predsjednik FBiH. Protiv uhapšene četiri osobe, osumnjičene za protivzakonito posredovanje, davanje i primanje mita i dogovaranje za počinjenje krivičnih djela, SIPA je podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH. Novih privođenja juče nije bilo.

 

"Ova četiri lica su nakon kriminalističke obrade u SIPA uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Tužilaštvu BiH", kazala je Kristina Jozić, portparol SIPA.  U Tužilaštvu BiH su ispitivali uhapšene, a nisu mogli reći da li će za njih zatražiti jednomjesečni pritvor. Ročište u Sudu BiH o određivanju pritvora za Budimira i ostalu četvoricu zakazano je za danas (utorak). 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)