Printaj ovu stranu
utorak, 14 Maj 2013 23:31

Tokaliću 18 godina zatvora

 Sudija Kantonalnog suda u Zenici Enes Malićbegović  je osudio Kenana Tokalića (22) iz Kaknja na osamnaest godina zatvora zbog ubistva Enijada Čehajića (47) i ranjavanja Aldina Islamovića (24), koje se dogodilo prije trinaest mjeseci u Kaknju. 

 

Tokalić je, prema presudi, 11. aprila prošle godine u kafeu "Enjoy" u Kaknju ubio Čehajića i ranio Islamovića, a nakon ranijeg sukoba porodice Tokalić s izvjesnim Mehom Zaimovićem u vezi s tržnim centrom "City One" u Kaknju. Čehajić se, navodno, stavio na stranu Zaimovića. 

 

U optužnici je navedeno da je Čehajić kobne večeri stajao u kafiću leđima okrenut vratima, kad je Tokalić prišao i s metar udaljenosti ispalio pet hitaca u njega, od čega je jedan Enijada pogodio u tjeme, tri u desnu, a jedan u lijevu stranu leđa. Potom je bespomoćnog Čehajića udario u glavu nogom.

 

Nakon što se dvadeset tri dana krio, Tokalić se predao policiji na graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu, te je vraćen u u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica, gdje je boravio tokom suđenja. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)