28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Januar 2013 05:39

Nerazjašnjenja ubistva u ZDK

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je održan radni sastanak na kojem su prisustvovali policijski komesar Bečirović Fahrudin, načelnik Sektora uniformisane policije Šut Semir, načelnik Sektora kriminalističke policije Pehadžić Mirsad, načelnik Jedinice za profesionalne standarde Čizmić Abdulah, komandiri i pomoćnici komandira za kriminalitet svih policijskih stanica, šef Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I,  te šefovi odsjeka pri Sektoru kriminalističke policije.

 

Tema sastanka je bila primjena Pravilnika o načinu obrade i rukovanju tajnim podacima u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i analiza svih nerasvijetljenih krivičnih djela "Ubistvo" počinjenih na području iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za period od 1995. godine do 2005. godine.   

 

 

Nakon izvršenih analiza, ramjene podataka i stavova, te analize postignutih dosadašnjih rezultata u predmetima, doneseni su i određeni zaključci te konkretizovane mjere i radnje koje će se poduzimati u narednom periodu, sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenih nerasvijetljenih krivičnih djela, te su definisane provjere koje treba izvršiti a koje bi mogle rezultirati prikupljanjem korisnih operativnih podataka i saznanja.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA