Printaj ovu stranu
srijeda, 28 Novembar 2012 21:30

Uhapšen Hikmet Žuna

Dana 22.11.2012. godine, u 07,40 sati, u Zenici, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I br. 1, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad licem D.Dž. iz Zenice, na način da je izvršilac ovog krivičnog djela došao na ulazna vrata stana, vlasništvo oštećenog, pozvonio, te nakon što je oštećeni otvorio vrata, fizički napao oštećenog D.Dž. i oborio na pod, nakon čega je od strane supruge oštećenog pozvana policija, te se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu. Tom prilikom, oštećeni D.Dž. je zadobio lake tjelesne povrede, a izvršenjem ovog krivičnog djela nije ništa otuđeno. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Nakon izvršenog uviđaja vršene su operativne provjere na terenu, a u okviru poduzetih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I došli su do podataka da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Ž.H. iz Zenice. Navedeno lice je dana 23.11.2012. godine lišeno slobode u svom stanu koji se nalazi u ulici Saliha Mulalića Cakana i isto je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad licem zavedena kriminalistička obrada. U sklopu poduzetih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana, vlasništvo Ž.H., kojom prilikom je pronađena odjeća za koju se pretpostavlja da je lice nosilo u vrijeme izvršenja krivičnog djela. Pronađena odjeća je privremeno oduzeta i bit će predmetom vještačenja. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

- Ž.H., rođenog 1989. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289., a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Saznajemo da je napadač Zeničanin Hikmet Žuna. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)