Printaj ovu stranu
četvrtak, 09 Avgust 2012 19:25

Bošnjakov objekat nelegalan

Jutros u 9,00 sati u Zenici u ulici Sarajevska bb, Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica pokušala je postupiti po Zaključku o prinudnom izvršenju uklanjanja montažnog objekta vlasnika Bošnjak Hanasa . Ovim radnjama pretdhodila je obavijest Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice, kojom je Služba za inspekcijske poslove upoznata da Bošnjak Hanas od 1. 11. 200 7. godine nema potpisan ugovor sa Javnim preduzećem te da zauzima javnu površinu bespravno, a da navedeni objekat predstavlja smetnju izgradnji Glavne gradske magistrale.


Služba za inspekcijske poslove postupila je i po rješenju Službe za prostorno uređenje, kojim se odbija Bošnjakov zatjev za produženje korištenja lokacije, jer duže vrijeme nije plaćao najamninu( od 2007. godine), a trebao je i zemljište privesti pravnoj namjeni. Građevinski inspektor je po službenoj dužnosti donio rješenje kojim se naređuje Bošnjaku da ukloni objekat u roku od 5 dana. Kontrolom je utvrđeno da stranka nije postupila po inspekcijskom rješenju te je donesen zaključak o prinudnom izvršenju uklanjanja objekta.

Prilikom obavljanja svojih redovnih zadataka službena lica MUP-a Zeničko – -dobojskog kantona i općinske inspekcije su napadnuta ručnim bombama od strane Bošnjaka Hanasa, kojom prilikom je bilo i povrijeđenih. 

 

Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)