29 Mart 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Juli 2012 15:23

Policija: Saopćenje o akcijama

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u mjesecu junu 2012. godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja. Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdato je 699 prekršajnih naloga. 268 prekršajnih naloga je uručeno vlasnicima vozila, dok je 431 prekršajni nalog ostavljen na vidnom mjestu na vozilu kojim je počinjen prekršaj.Ovom prilikom još jednom podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojima bi ista ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 30.06. do 03.07.2012. godine, vršili pojačanu kontrolu vozila u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa zatamnjenim staklima.

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 1.322 vozila i vozača u saobraćaju, kojom prilikom je zbog utvrđenih prekršaja propisanih „Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH” i „Pravilnikom o dimenzijama, ukupnoj masi i osovinskom opterećenju vozila, uređajima i opremi koju moraju da imaju vozila i o osnovnim uslovima koje moraju da ispunjavaju uređaji i oprema u saobraćaju na putevima“ izdato 630 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 36 prekršajnih naloga je izdato zbog upravljanja motornim vozilima na kojima su stakla nepropisno zatamnjena.


URED POLICIJSKOG KOMESARA