Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Juli 2012 20:26

Vozači: Pazite -mobilni i pojasevi!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - (Akcija u saobraćaju) - Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona, u vremenskom periodu od 06.07.2012. godine (petak), od 06,00 sati, do 08.07.2012. godine (nedjelja), do 24,00 sati, vršiti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu korištenja mobilnog telefona i sigurnosnog pojasa.

 

Aktivnosti policijskih službenika u navedenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili naznačene i druge prekršaje, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)