28 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Januar 2012 17:26

Selma Borić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Željko Bebek se nedavno u HRT-ovoj emisiji nakon dugo vremena sreo sa Selmom Borić (83), kojoj je pjesnik Vlado Dijak posvetio pjesmu "Selma", a Bebek je s "Bijelim dugmetom" snimio 1974. godine. Bebek je rekao kako je to bio zaista emotivan susret.

- Sa Selmom sam se prvi put licem u lice sreo nakon silnih godina. Posljednji put sam je vidio u vrijeme kada se pjevala "Selma", 1975/1976. godine. Tokom razgovora u backstageu otkrio sam da smo bili prvi susjedi u Zagrebu. Nevjerovatno. Ona meni kaže: "Znam gdje ste stanovali. Viđala sam Vas skoro svakodnevno, ali mi je bilo neugodno javiti Vam se. I kad sam odlučila da ću Vam se javiti, prestala sam Vas viđati. Saznala sam da ste se odselili, ali nisam znala gdje." Bio je to, zaista, emotivan susret. - rekao je pjevač za Dnevni avaz.

 

Bebek je otkrio kako danas tu pjesmu bolje izvodi nego prije.

- "Selma" je pjesma čiji sam tekst i priču zaista doživio kada sam je snimao. Danas je sigurno bolje pjevam nego tada, jer sam zreo čovjek. Ali je emocija podjednako duboka kao u to vrijeme i zato je pjevam na svakom koncertu. To je moj posebni užitak i poklon publici je tren kada pjevam "Selmu" - otkrio je Bebek za Avaz.

Pogledajte video - emisije sa HRT-a

Čitano 3800 puta Zadnji put promjenjen petak, 13 Januar 2012 10:37

Povezani članci (by tag)