Printaj ovu stranu
petak, 13 Januar 2012 04:11

Inpekove investicije

inpek02Zenička kompanija Ekor komerc, koja je osam mjeseci vlasnik pekarske industrije Inpek, započela je proces nabavke i instalacije nove opreme vrijedne oko pola miliona KM, kojom će proizvodnja u najvećoj i najstarijoj zeničkoj pekarskoj industriji biti znatno modernizovana, potvrdio je  Ekrem Oruč, jedan od suvlasnika Inpeka i Ekor komerca.

- Postojeći strojevi su proizvodili gubitke, bio je neophodan remont i nabavka modernijih uređaja. Nabavićemo i četiri – pet novih mašina, peći, komora za dozrijevanje tijesta, novi kotao, prije svega zbog postojeće enormne potrošnje goriva i struje, kaže Oruč, dodajući da će u pogonu biti promijenjena i stolarija, kupljena dva nova kamiona, te da novo radno okruženje sa novim uređajima treba biti «kompletirano» do proljeća.

 

On ističe da će Inpek od proljeća nastojati proširiti svoje poslovanje do Tešnja na sjever, Travnika na zapad i Sarajeva na jug, jer za to postoje tehničke, ljudske i druge pretpostavke.

- Inpek je nekad bio najveća pekarska industrija u srednjoj Bosni i nema nikakvog razloga da to ne bude ponovno. Od prvog januara, pošto smo kupili firmu u stečaju, Inepk počinje rad pod novim imenom, Inpek – Ze, kaže Oruč. Dnevna proizvodnja različitih vrsta peciva kreće se i do 10.000 kilograma, a u firmi trenutno radi 38 uposlenih.

 

{!jomcomment}

Posljednje od