Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 April 2012 08:04

Rekonstrukcija cesta FBiH

m17-apU Federaciji BiH danas počinju radovi na 17 dionica magistralnih cesta, saopćeno je iz JP Ceste FBiH. Tenderi za ove dionice provedeni su 2011. godine u okviru Programa „Rehabilitacija cesta FBiH“. Iz sredstava Evropske investicijske banke (EIB) raspisan je tender za 12 lotova, a sklopljeno je 11 ugovora, dok je iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) proveden tender za sedam lotova, a sklopljeno šest ugovora.

 

Ugovori su dodijeljeni u skladu s procedurama nabavke kreditora i putem međunarodnog tendera. Poslije odobrenja banaka izabrani su izvođači koji su ispunjavali tehničke uvjete i dostavili finansijski najpovoljnije ponude. Tenderi za dva lota za koja nisu sklopljeni ugovori, jer najjeftiniji odabrani izvođači nisu produžili validnost ponuda, bit će ponovljeni u toku aprila, ističu iz JP Ceste FBiH.

Ukupna vrijednost ugovora za lotove na kojima radovi počinju danas je 37.349.150,34 KM.

Četverogodišnji program „Rehabilitacija cesta FBiH” započet je 2008. godine i finansiraju ga Svjetska banka, Evropska investicijska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj, a ukupna vrijednost programa je 105 miliona eura.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)