Printaj ovu stranu
petak, 02 Januar 2015 02:12

Sindikat Mittala o 2014.

U Sindikatu ArcelorMittal Zenica 2014. godinu ocjenjuje kao uspješnu, jer su nakon radničkih protesta u proljeće kroz pregovore sa Upravom riješeni ključni zahtjevi, izjavio je u razgovoru za RTV Zenica Zuhdija Kapetanović,predsjednik Sindikata.

 

-Tokom godine proveli smo mnoge aktivnosti među kojima i uspješne pregovore o cijeni nove satnice,pri čemu je Sindikat organizovao i akciju prikupljanja sredstava za pomoć stanovništvu ugroženih područja,koji su pretrpjeli štete u poplavama i klizištima,kazao je Kapetanović. Krajem decembra održana je i izvještajno-izborna Skupština Sindikata ove kompanije na kojoj je Kapetanović dobio povjerenje za novi mandat na poziciji predsjednika.

 

-U narednoj godini Sindikat će nastaviti borbu za radnička prava a jedan od ciljeva je dostizanje brojke od 2.850 uposlenih.

 

-Očekuje se i nastavak pregovora sa Upravom oko utvrđivanja novog aneksa kolektivnog ugovora. Prema njegovim riječima,na osnovu najava iz Uprave, naredne godine, konačno bi mogao biti isplaćen i regres. Što se tiče isplate stimulativnih otpremnina,u Sindikatu ističu da nikada nisu bili protiv ove aktivnosti, ali se za otpuštene radnike, zahtijeva prijem nove mlađe radne snage.  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)