Printaj ovu stranu
četvrtak, 18 Decembar 2014 15:18

Šareni pazar u subotu

Sekcija mladih STBIH (Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti) regija Centralna Bosna, nakon uspješnog prošlogodišnjeg Šarenog pazara, i ove  godine je odlučila organizovati ponovo jednodnevno okupljanje mladih kreativaca/ki iz cijele BiH. Na drugom Šarenom pazaru imamo malih izmjena, budući da smo akcenat stavili na mlade koji dolaze iz Zenice, ali priliku da se predstave dali smo i  mladima iz Banja Luke, Tuzle, Sarajeva i Tešnja.


Cilj samog projekta jeste promovisanje rada sekcije mladih i samog sindikata kao važnog instrumenta u borbi za radna prava. Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti, iz dana u dan ulaže veliku energiju da radnicima/ama iz ovog sektora vrati dostojanstven rad. Šareni Pazar je projekat, koji mladim kreativcima/kama omogući da makar jedan dan dostojanstveno rade i pokažu kako su mladi u našoj zemlji ipak aktivni i da se trude izboriti sa svim negativnim dešavanjima u našoj zemlji, a koja ih direktno pogađaju. Kao i prošle godine, i ove smo imali veliki broj prijavljenih kandidata, međutim selekciju je prošlo 26 kreativaca/ki, te 8 udruženja iz grada Zenice, koji će 20.12.2014. godine na Šarenom pazaru u periodu od 11.00 sati do 21.00 sat predstaviti svoje rukotvorine.


Izbor je bilo izuzetno teško napraviti, ali mislimo da su selekciju prošli zaista najbolji radovi.  Važno je napomenuti, i da je samu organizaciju Šarenog pazara  na volonterskoj osnovi iznijelo nekoliko aktivnih članova naše sekcije, a to su Kenan Begagić, Safet Kovač, Lana Bavčić, Azra Bajramović, Selma Brkičević, Tijana Jurić, Mirza Alić, Bojana Naimarević i Alma Bajramović. Naravno veliko hvala za finansijsku podršku STBiH i PAM (Sindikat iz Finske) koji su našim kreativcima/kama omogućili besplatno učešće na samom projektu. 


Ovom prilikom želim pozvati sve građane/ke Zenice, da podrže ovu inicijativu koja za rezultat ima i poticanje razvoja poduzetničkog duha kod mladih, i iskoriste priliku da poklone za blagdane i praznike koji dolaze kupe upravo od ovih mladih ljudi koji se trude izaći iz komfor zone i stvoriti dodatnu vrijednost za sebe i druge. 

 

Vidimo se 20.12.2014.  na Trgu Alije Izetbegovića.

 

Koordinatorica sekcije mladih STBIH

Regija Centralna Bosna

Alma Bajramović

 

Lista učesnika Šarenog pazara

1. Aida Agović

2. Alma Kurtalić

3. Amar Kadić

4. Anđela Erceg

5. Belma Hečimović

6. Berina Isaković

7. Sanjin/Dijana Kovačević

8. Emina Fejzić i Denis Plivčić (zajednički štand)

9. Dinka Kahrić i Aja Nakit (zajednički štand)

10. Estela Hadžikadunić

11. Ivana Nenadić

12. Jovana Ademović

13. Lejla Spahić

14. Ena Marijanović i Hana Hurem  (zajednički štand)

15. Sandro Trifković  i Dina Nalić (zajednički štand)

16. Sanita Limanović

17. Senada Pinjić

18. Ezana Zekiri 

19. Olja Džurković

20. Admira Bahtić i Azra Durmo 

21. Alma Smajić

 

Udruženja

1. Štand za Filipa

2. Budi mi prijatelj

3. Dlan

4. Input

5. Lotos 

6. Ljubičica

7. Zvjezdica

8. Hedija

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)