11 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Novembar 2014 03:27

Šta će biti sa hotelom Rudar?

Zavisno društvo Rudnik mrkog uglja Zenica će rješavati status hotela „Rudar“ prodajom ili iznajmljivanjem, potvrdio je direktor preduzeća Esad Čivić. Prema njegovim riječima, sa turskom fondacijom - Vakuf Ribat potpisan je predugovor, ali je realizacija usporena iz dva razloga.

 

Prvi je da ova Fondacija treba prethodno riješiti pitanje registracije, a drugi je protivljenje preostalih 15 radnika bivšeg preduzeća „21. decembar“ da napuste objekat hotela.

 

- U svakom slučaju interes Rudnika je da se riješi status hotela pri čemu je nadležnom sudu podnijeta tužba zbog zauzimanja posjeda od pomenute grupe građana, odnosno bivših radnika „21. decembra“, pojasnio je Čivić. 

 

Grupa radnika „21. decembra“ traži uvezivanje staža za 3,5 godine, koliko je trajao stečajni postupak, izmirenje 14 dugujućih plata, te njihovo radno angažovanje u hotelu „Rudar“.

 

- Nama nije bitno ko će kupiti ili iznajmiti hotel, interesuje nas rješavanje naših prava, izjavio je Senad Delić, jedan iz grupe preostalih radnika ovog ugašenog preduzeća. U slučaju da propadne preuzimanje hotela „Rudar“, turska fondacija bi mogla investirati na nekoj drugoj lokaciji u Zenici ili u drugom bh. gradu.