Printaj ovu stranu
utorak, 21 Oktobar 2014 21:00

Noviteti u Cisco akademiji NET

Cisco akademija NET – Novi nastavni plan i program „CCNA Routing & Switching“ - Cisco akademija NET, sa sjedištem u Zenici, organizuje drugi upisni rok za novu generaciju polaznika. Novitet je što će se nastava izvoditi po najnovijem nastavnom planu i programu, CCNA Routing & Switching, koji i za područje Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope starta u novembru 2014. godine. CCNA Routing & Switching je zamjena za prethodni CCNA Exploration obrazovni program.

 Cisco akademija svojim polaznicima pruža usvajanje znanja i vještina iz oblasti računarskih mreža i komunikacionih tehnologija. To su znanja neophodna prvenstveno za poslove mrežnog administratora u bilo kojoj radnoj organizaciji. Radi se o programu obrazovanja koji je pokrenut od strane internacionalne korporacije Cisco Systems sa sjedištem u SAD-u, koja se bavi proizvodnjom mrežnih uređaja pomoću kojih radi Internet. Smatra se da Cisco posjeduje oko 80 % svjetskog tržišta kada su u pitanju profesionalni mrežni uređaji.

 U svim Cisco akademijama nastava je unificirana, radi se po jedinstvenom programu, svi materijali su dostupni on-line sa servera Cisco korporacije. Isto tako, veoma važan aspekt je praktična nastava koja se izvodi na stvarnoj Cisco opremi i na simulatorima. Tako svaki polaznik ima priliku da usvoji ne samo teoretska znanja o tome kako rade računarske mreže i Internet, već ima priliku i da ovlada praktičnim vještinama neophodnim za konfigurisanje, puštanje u rad i održavanje mrežne opreme.

 Nastava na CCNA programu (Cisco Certified Network Associate) traje ukupno četiri semestra, a izvodi se jednom sedmično u poslijepodnevnom terminu ili vikendom, tako da nastavi mogu prisustvovati i oni koji su već u radnom odnosu ili pohađaju neku drugu obrazovnu ustanovu.

 Cisco akademija NET se nalazi na adresi Maršala Tita br. 48 u Zenici. Za upis na Cisco akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani bez obzira na prethodno obrazovanje i godine starosti.

 Dva uslova koja ipak moraju ispunjavati kandidati za upis su da imaju minimalno 16 godina starosti i barem pasivno poznavanje engleskog jezika (čitanje materijala i ispunjavanje on-line testova).

 Ukoliko ste zainteresovani za upis ili želite dodatne informacije, možete posjetiti web adresu www.netakademija.ba, kao i kontaktirati putem telefona 032/406-306, e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili kontakt forme http://www.netakademija.ba/kontakt/ .

 Osim Cisco akademije, Udruženje NET organizuje i osnovne informatičke kurseve (Windows, Office, Internet, Skype i Facebook), kao i kurseve tehničkog crtanja u Autocad-u. Zainteresovani za ove informatičke kurseve više informacija mogu dobiti na telefon: 061/647 –248.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)