10 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Oktobar 2014 15:51

Prijavi se za njemačke stipendije

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini će na predstojećem Sajmu stipendija koji će se održati sutra u prostorijama Mašinskog fakulteta u Sarajevu predstaviti Program stipendija njemačke privrede za 2015. godinu.

 

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša, arhitektura, poljoprivreda i druge.

 

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju s organizacijom, poslovnim procesima i funkcioniranjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH. Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft).

 

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac. Program stipendija njemačke privrede sprovodi se već deveti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa. Apliciranje za ovaj program je moguće do 31.10.2014. god. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org