20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Oktobar 2014 17:33

Ruža ZEPS-a češkoj kompaniji

Na 21. generalnom bh. sajmu "ZEPS 2014." dodjeljena su priznanja najuspješnijim izlagačima u dvije kategorije.


Grand Prix "Ruža ZEPS-a", koja se dodjeljuje kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio sajam, pripao je češkoj kompaniji "Integra Prag".

U konkurenciji priznanja za proizvod nagrađeni su Elektronik Pranjić iz Njemačke, za "Aparat za automatsko upravljanje sekcijama u rudnicima", češki "Noen" za "Kompaktni rotorni bager", i solinsko preduzeće "Salona var" za proizvod "Pužni transporter".

Za kolekciju proizvoda nagrađena je firma "Almy Zenica" za praškaste proizvode ljepila i maltera iz brenda "Baumy", dok su za ukupnu promociju nagrađeni komapnija "Linde gas BH", Turistička zajednica Federacije BiH i "Regeneracija" iz Velike Kladuše.

Specijalna priznanja sajma dodijeljena su Ministarstvu porivrede SBK, Županijskoj komori Sisak, "Czech Trade" iz Praga, Obrtničkoj komori Slovenije i Ministarstvu privrede ZDK.

Medaljama za kvalitet "Ruža ZEPS-a" nagrađeni su "Voćar Brčko" za proizvod "Kroky", brezanska "Baš-bašća" za proizvode sok od šljive, pekmez od jabuke i bestilj, "Zenička industija mlijeka" za šest svojih proizvoda, te crnogorska "Bonesa Bar" za tri svoja proizvoda.

"ZEPS Intermetal 2014." je odlukom Žirija dodijelio svoja priznanja u kategoriji proizvod i promocija.

Dobitnici ravnopravnih priznanja su "Alfaterm Čačak", "Saraj-Komerc" GornjiVakuf-Uskoplje i "Centrometal Macinec".

Za promociju proizvoda nagrađeni su "Belaz Ugljevik", "Kovan Gračanica" i "Niteh Duga resa".