28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Septembar 2014 03:48

Šveđani na Mošćanici

Delegacije Ambasade Kraljevine Švedske u BiH i Švedske razvojne agencije SIDA, u saradnji s konsultantskom kućom ''Grontmij'', obavile su na Regionalnoj sanitarnoj deponiji ''Mošćanica'' monitoring granta, koji je u okviru programa upravljanja čvrstim otpadom i projekta podrške regionalnim deponijama doniran ovom privrednom društvu. 



Sredstvima granta, implementiranim preko SIDA-e, nabavljen je veliki teleskopski viljuškar za potrebe rada deponije. 

Tokom posjete direktor privrednog društva Emir Zukić je zahvalio gostima na ovoj vrijednoj donaciji Vlade Kraljevine Švedske, istakavši da je "nabavkom viljuškara značajno olakšan i unapređen proces rada u reciklažnom dvorištu Regionalne deponije Mošćanica"’. 

Članovi švedske delegacije su iskazali zadovoljstvo što je njihova donacija od velike koristi ovom značajnom društvenom i privrednom projektu, kojim se servisira veliki broj građana iz lokalnih zajednica koje gravitiraju ovoj deponiji. 

Zahvaljujući angažmanu "Grontmiju", vodećoj konzultantskoj kompaniji za održivo projektiranje i managment na tržištima vode, energije, transporta, održivog planiranja i projektiranja, danas se preko Regionalne sanitarne deponije Mošćanica servisiraju općine Busovača, Novi Travnik, Travnik, Vitez, Visoko, Zavadovići, Zenica i Žepče. 

"Grontmij" je četvrta najveća konzultantska inženjerska kuća u Europi s više od 150 ureda diljem Europe i upošljava više od 8.000 stručnjaka diljem svijeta.