28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Septembar 2014 00:01

KKR:podrška Telemachovoj akviziciji

KKR podržava spajanje Telemacha BiH - Firma želi napraviti  dugoročne kapitalne investicije u infrastrukturu komunikacija Bosne i Hercegovine - KKR, vodeća globalna investicijska firma, danas je potvrdila svoju punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha BiH u spajanju sa bh. telekomunikacijskom kompanijom M&H Company.

 

Telemach BiH je dio Grupacije "United", kao jednog od evropskih emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio značajnu investiciju kako bi osigurao visokokvalitetne usluge u oblasti medija, telekomunikacija i interneta, a u skladu s evropskim standardima i konkurentnim cijenama.

 

"Kada je tim našeg globalnog rukovodstva posjetio Bosnu i Hercegovinu početkom ove godine, bili smo ohrabreni riječima podrške za naše investicije u zemlji. Ovakve investicije osiguravaju direktne koristi za građane u smislu otvaranja novih radnih mjesta i podizanja kvalitete usluga, a također su podsticaj za druge strane investitore koji razmatraju moguća ulaganja u BiH. Iz tih razloga, snažno podržavamo spajanje Telemacha sa M&H", istakao je g. Henrik Kraft, rukovodilac Tima za tehnologije i telekomunikacija u okviru KKR-a za Evropu,

 

Bosna i Hercegovina zaostaje za Evropom u smislu ukupnog broja korisnika, konkurentnih cijena i kvaliteta digitalnih usluga. Predloženo spajanje, iako malo u odnosu na zajedničko učešće na BiH telekom tržištu (manje od 5%), bit će instrument u izgradnji dobro kapitalizirane privatne kompanije koja može biti konkurentna postojećim operaterima kroz tehnologiju, geografsku pokrivenost i kvalitet proizvoda nudeći ih po konkurentnim cijenama usluga fiksne i mobilne komunikace, te TV i širokopojasni internet usluga.

 

Predloženo spajanje između Telemacha i M&H podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima u Bosni i Hercegovini.

 

 O KKR-u

 

KKR je vodeća svjetska investicijska firma koja upravlja ulaganjima u više vrsta imovine, uključujući privatni kapital, energetiku, infrastrukturu, nekretnine, kredite i krovne fondove. Cilj KKR-a je stvaranje atraktivnih prihoda na ulaganja korištenjem strpljivog i discipliniranog pristupa, zapošljavanjem ljudi vrhunskih stručnjaka, te podsticanjem rasta i stvaranja novih vrijednosti na nivou imovine. KKR ulaže svoj kapital uz kapital svojih partnera i donosi mogućnosti drugima kroz svoje poslovanje na tržištima kapitala. Reference za KKR-ova ulaganja mogu uključivati aktivnosti njegovih sponzoriranih fondova. Za dodatne informacije o KKR & Co LP (NYSE: KKR), molimo da posjetite KKR stranice na www.kkr.com.