28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Avgust 2014 12:02

Besplatno pohranjivanje matičnih ćelija

48. porodica iz Bosne i Hercegovine koja je dobila besplatno pohranjivanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce je porodica Baručija iz Zenice, koja ima petogodišnjeg sina oboljelog od leukemije.


„Hvala CryoSave-u što nam je omogućio da uđemo u program besplatnog pohranjivanja, jer nam je to velika olakšica i sigurnost u budućnosti obzirom da moj dječak trenutno boluje od leukemije. On sada prima terapiju i nadam se da će biti izlječen, te se nadam da nam matične ćelije neće ni trebati za transplantaciju, iako će biti pohranjene. Bolest ne bira, roditelji trebaju misliti na vrijeme i pohraniti matične ćelije svoje djece ako su u mogućnosti, bolje je da ih imaju“, rekla je majka koja očekuje prinovu.

Ovaj program koncipiran je tako da pomogne porodicama koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana porodice kojem je dijagnostifikovano neko od preko 70 teških oboljenja koje se mogu liječiti matičnim ćelijama. Do sada je 48 porodica iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine na ovaj način osigurano. Ovim programom, pored društvene odgovornosti, Cryo-Save šalje jasnu poruku da su terapije i liječenja matičnim ćelijama realnost, da se matične ćelije pohranjene u CryoSave-u mogu iskoristiti za terapije i liječenja u bilo kojoj klinici, centru širom svijeta jer CryoSave primjenjuje najsavrememenije standarde za pohranjivanje matičnih ćelija, a uz to je i najiskusnija, najpouzdanija i tehnološki najnaprednija banka matičnih ćelija u Evropi. 


Ovaj program izdvaja CryoSave u odnosu na sve druge banke, jer niti jedna druga banka matičnih ćelija nema ovakav humanitarni program, pružajući pomoć onima kojima je to najpotrebnije.


http://www.facebook.com/maticnecelije.eu