28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Avgust 2014 11:33

Tim N1 sve jači

Tim N1 sve jači: Alma Dautbegović voditeljica jutarnjeg programa, Tatjana Sekulić WEB urednica, Zvonko Komšić news producent - Regionalni 24-satni informativni kanal N1, nastao u suradnji s globalnom TV mrežom CNN, postigao je dogovor o angažiranju uspješnih novinara Alme Dautbegović, Tatjane Sekulić i Zvonka Komšića.


Kompletiranje tima N1 teče uporedo sa obukom i završnim priprema za start programa kojeg će publika u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i ostalim zemljama regije moći gledati od kraja septembra.   Dugogodišnja voditeljica i urednica Televizije Sarajevo Alma Dautbegović na novoj televiziji N1 bit će producentica i voditeljica jutarnjeg programa, zajedno sa Tihomirom Ladišićem iz Zagreba i Minjom Miletić iz Beograda.

Alma se priključila timu N1 u BiH koji predvodi direktor Amir Zukić. Na N1 su još ranije prešli Suzana Stambol, Kenan Ćerimagić i još niz dokazanih profesionalaca.

    

“N1 televizija je mjesto gdje moja ljubav prema poslu koji radim dobiva još veći značaj. Ovo je mjesto gdje u potpunosti mogu ispuniti svoj potencijal, žar i energiju u koje vjerujem. Profesionalizam je na najvišem nivou, ambicije su velike i jedva čekam početak emitiranja kada ćemo pokazati da partnerstvo sa gigantom, kakav je CNN, ova ekipa N1 u potpunosti opravdava. Ja sam zadužena za jutarnji program, imamo sjajan koncept koji će biti veliko osvježenje na medijskoj sceni”, poručila je Alma Dautbegović koja je u novinarstvu već 20 godina. Prije TVSA bila je voditeljica radija Zid i radija Mir, a proslavila se TV emisijom Obavezan smjer.    

 

Nova akvizicija N1 je i Tatjana Sekulić, koja je napustila poziciju izvršne urednice portal Klix.ba kako bi se priključila timu N1, gdje će biti web urednica.    „N1 je veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Čast mi je što sam dobila priliku raditi u kolektivu koji čine mladi, ali perspektivni i ambiciozni ljudi koje su svojim dosadašnjim radom dokazali da su profesionalci. Zajedno ćemo postaviti nove medijske standarde, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji. Portal N1 će biti nešto sasvim novo na ovim prostorima, platforma koja će ujediniti TV i nove medije, omogućiti veću interakciju s publikom i biti izvor brzih i provjerenih informacija”, kazala je web urednica N1. S pozicije urednika i voditelja BH Radija 1, na televiziju N1 prešao je news producent Zvonko Komšić, koji u angažmanu na N1 vidi svoju životnu šansu. 

 

“Konstantno učenje, napredovanje, suradnja s nekim od najboljih urednika i novinara u regiji, organiziranost, dinamičnost, timski rad, kreativnost - ukratko, to je ono što mi omogućava angažman na televiziji N1. Biti dio ovog projekta i raditi na poziciji news producera, prilika je da svaki dan profesionalno napredujem. Šansu koju sam dobio, vidim kao životnu priliku. N1 će uskoro postati tv lider u regiji. Drago mi je što sam dio te priče”.

 

Predsjednik Odbora urednika N1, dugogodišnji reporter i urednik CNN-a, Brent Sadler, izjavio je kako N1 u svojim redovima ima najjaču novinarsku i uredničku ekipu u regiji, a posebno ga raduje potencijal koji vidi u timu N1 u BiH. 


“Okupili smo sjajan tim mladih, obrazovanih i uspješnih ljudi, punih znanja i pozitivne energije. Nakon obuke koju će proći do početka emitiranja i dry runa bit će spremni za vrhunske novinarske izazove”, poručio je Sadler.   N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program proizvoditi u centrima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.  Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u  jugoistočnoj Evropi. Vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja najveću američku investiciju u regiji.