22 Januar 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Avgust 2014 01:13

Najvažnije za putovanje

Sitnicama, koje mogu olakšati vožnju, a koje se najčešće zaboravljaju pripadaju sunčane naočale, voda, odnosno piće i glazba. Goodyear je pripremio popis deset stvari koje je na dugome putu poželjno imati autu da bi vožnja bila ugodnija.

1. Sunčane naočale: Vožnja s naočalama je udobnija i sigurnija ako se vozite prema osunčanim krajevima i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.

2. Muzika: Ako putujete u inostranstvo, prijeći ćete barem jednu ili dvije državne granice. To također znači traženje radiostanice s odgovarajućom muzikom i što manje pričanja što vrlo brzo može postati prava noćna mora. Da biste to izbjegli, unaprijed pripremite omiljenu muziku i uživajte u vožnji.

3. Piće: Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

4. Novčanik s gotovinom i karticama: Neka uvijek bude uza vas. Tako ćete sve vrijeme imati uza sebe važan dio imovine, a osim toga brzo ćete ga moći izvući kad bude trebalo nešto platiti, na primjer cestarinu.

5. GPS i/ili karta: GPS uređaj uključite već prije vožnje kako bi dodatno uštedili na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom. Ako se služite kartom, pregledajte put prije polaska.

6. Vrećica za smeće: To je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

7. Komplet prve pomoći: Obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu u vašem automobilu u slučaju da će ga biti potrebno upotrijebiti na putu.

8. Fluorescentni prsluk: U većini europskih zemalja pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

9. Fotoaparat i videokamera: Svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

10. Rezervni ključevi: Držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao. Rezervni ključ u džepu može spasiti vaše putovanje