19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Maj 2014 18:02

Video-Foto:COKP centar u Drivuši

Danas je na dionici Drivuša-Bilješevo pušten u rad prvi Centar za održavanje i kontrolu prometa /COKP/, najvažniji objekat na autocesti A1 koji služi za smještaj jedinica za održavanje, nadzor i upravljanje prometom na autocesti.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš Facebook foto galeriju

 

 
video by: JP AUTOCESTE FEDERACIJE 

 

- Od sada će se saobraćaj voditi i kontrolisati centralizovano,sa jednog mjesta na cijeloj autocesti, izjavio je Ensad Karić,direktor Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, istakavši da će to doprinijeti povećanju sigurnosti učesnika u saobraćaju na autocesti, a time i harmonizaciji prometnih tokova.

 

-Saradnja sa lokalnom zajednicom rezultirala je angažmanom 12 vatrogasaca iz Vatrogasne brigade Zenica koji će biti obučeni za protivpožarnu sigurnost u tunelima. U okviru Centra u Drivuši nalaze se i drugi objekti neophodni za upravljanje i održavanje autoceste, upravna zgrada za kontrolu bezbjednosti, radionice, benziska pumpa, praonica vozila, garaža za vatrogasna i teretna vozila, solana, parking i ostali prateći objekti.

 

Ensad Karić je naglasio da se u julu završava u pušta u promet tunel „1 mart“ i dionica Drivuša-Gorica, odnosno Zenica jug, čime će se modernom autocestom povezati Sarajevo i Zenica.  

(rtvze, Š.B.)