29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 13 Maj 2014 21:21

BHRT traži 0,50 KM za HD?

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem će po prvi put igrati i Zmajevi, sve je bliže. Ubrzanim koracima radi se i na uspostavljanju testnog digitalnog zemaljskoj signala na području Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Uporedo se radi na digitalizaciji opreme na bh. javnom servisu BHRT.

 

Ista je prošle sedmice počela pristizati u Sivi dom u Sarajevu, a sa BHRT-a su se pohvalili, kao ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Mundijal 2014. u BiH, da će biti u prilici svojim gledateljim ponuditi i sliku u Visokoj rezoluciji. Direktor BHT1 Mario Vrankić pozvao je kablovske operatere da potpišu ugovor sa BHT1 kako bi operateri HD signal ponudili svojim pretplatnicima.

 

Hvale vrijedan poziv i potez ostao bi takav da sa BHRT-a nisu zatražili pola KM po pretplatniku za BHT1 HD što direktno može dosvesti do povećanja cijena usluga kablovske televizije ili IPTV-a. BHRT je otišao i korak dalje pa tako na web stranicama bh. javnog servisa možete pronaći video u kojem se pretplatnici TV usluga pozivaju da zatraže isporuku HD signala BHT1 od svojih kablovskih operatera.

 

U zemlji vječite krize, nezaposlenosti, neimaštine te ionako niskih cijena TV usluga, koje su u BiH gotovo pa "socijalna kategorija", što nigdje u svijetu nisu, i 0,50 KM je previše pogotovo za one koji redovno plaćaju RTV taksu. Digitalna oprema je nabavljena novcem poreznih obveznika ali se čini da je Mundijal prilika da se ona što prije počne isplaćivati. Možda treba razmisliti i o povećanju RTV takse!


teve