Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Februar 2014 22:40

GGM Obustava:Zukići-Studenac

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je za utorak 18.02.2014. godine planirana izmjena režima saobraćaja na dijelu ulice Zukići i platou Pišće, zbog početka  radova na širokom otkopu u sklopu izgradnje saobraćajnice Zukići – kružni tok „ Studenac “.

Izmjena režima saobraćaja obuhvata:

- Zatvara se ulaz u naselje Pišće iz pravca ulice Zukići ispod novoizgrađenih mostova M1 i M2 preko rijeke Kočeve uz povremeno propuštanje u zavisnosti od tehnologije iskopa i po potrebi za vozila Policijske uprave, Albe,vatrogasaca, Hitne pomoći i najavljenih vozila za snabdjevanje.

- Ulaz u naselje Pišće organizovan je ulicama Srpska mahala, Husejna Kulenovića i Kočeva, a izlaz ulicama Husejna Kulenovića i Mehmedalije Tarabara.

- U potpunosti se zabranjuje svako zaustavljanje i parkiranje na platou Pišće na potezu mostovi M1 i M2 do malog mosta preko rijeke Kočeve.

- Zbog očekivanog povečanog intenziteta saobraćaja strogo se zabranjuje svaki vid zaustavljanja i parkiranja u ulicama Srpska mahala, Husejna Kulenovića i Mehmedalije Tarabara kao i na platou iza „Zeničanke“ (ekonomski ulaz) i djelu ulice Kočeva kojom je organizovan izlazni pravac iz naselja Pišće.

 

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu 18.02.2014. od 8:00 sati i ostaje na snazi do daljnjeg. O svim eventualnim promjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Sve izmjene bit će adekvatno  označene saobraćajnom signalizacijom.

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)