Printaj ovu stranu
utorak, 24 Decembar 2013 04:33

Novi šadrvan u Vranduku

Vrijedni mještani Vranduka napravili su, ovih dana, novi šadrvan na mjestu starog šadrvana, koji se, usljed dotralosti, srušio prije 30-ak dana. Raniji šadrvan je postavila Turistička zajednica ZDK. Šadrvan se nalazi na autobuskom stajalištu kod mosta na ulazu u veliki tunel u Vranduku, tj. na mjestu skretanja sa puta M-17 za naselja Vranduk, N. Vranduk, Ponirak, Koprivnu,  i Gladoviće.


Materijal za novi šadrvan je donirala firma Askopromet iz Nemile.  Radovima je rukovodio vrijedni aktivista iz MZ Vranduk, Dževad Begić, a majstor je bio Sakib Ibrahimagić iz Ljubetova sa svojim sinom. Kako nam je kazao još jedan veliki aktivista iz Vranduka, Ibrahim Burić u akcijama je svakodnevno učestvovalo po 5-6 mještana Vranduka, a on posebno ističe: Hasana Fetića, Mustafu Šehića, Fikreta Šehića, te majstora za kamene radove, Nihada Burića i mnoge druge.

 

Radilo se na velikim minusima i na vjetrometini pored magistralnog puta M-17, ali im, kako ističu, ništa nije teško u znak ljubavi prema svome kraju.  Novi šadrvan je ukras pored autoputa i mjesto za sklanjanje putnika i prolaznika od padavina i vrućina. U šadrvanu se nalaze dvije masivne, drvene klupe i masivni, drveni sto. Hvala firmi Askopromet i sve čestitke vrijednim mještanima Vranduka za ovu hairli akciju.

 

E. Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)