Printaj ovu stranu
utorak, 03 Decembar 2013 00:16

Efikasna naplata šteta-VGT

Nakon dvije decenije poslovanja, za VGT osiguranje može se reći da je stabilna domaća osiguravajuća kompanija. „Trenutno imamo ažurnu isplatu šteta u skladu sa zakonski propisanim rokovima. Naša svrha postojanja jeste da obezbjedimo adekvatnu i pravovremenu isplatu nadoknade oštećenicima“, istakao je direktor VGT osiguranja Amir Zukić.

 

Niz aktivnosti na konsolidaciji i jačanju internih kapaciteta u VGT osiguranju u proteklom periodu, doveli su do dobrih finansijskih pokazatelja u tekućoj godini, što predstavlja bitan preduslov za stabilno poslovanje u narednom periodu. VGT se i dalje nalazi među 100 vodećih osiguravajućih kompanija iz regiona jugoistočne Europe, što pokazuje istraživanje agencije SeeNews.

 

VGT osiguranje je u toku dosadašnjeg poslovanja provelo niz društveno odgovornih aktivnosti i projekata kao što su stipendiranje više od 100 studenata, donacije i pomoći brojnim ustanovama, sportskim klubovima, školama i drugim.  

 

„Bez obzira na izuzetno teške ekonomske i finansijske uslove, postojeće stanje i rezultati VGT osiguranja  dobra su osnova za naredni period poslovanja, koji želimo obilježiti usvajanjem nove poslovne strategije“, dodao je Zukić.  

 

VGT osiguranje posluje u sklopu VGT grupe, koja je u 100% domaćem vlasništvu, upošljava preko 500 radnika, ostvaruje ukupne prihode u iznosu preko 30 miliona KM. U sklopu VGT grupe pored nekoliko preduzeća posluje REMIS kao vodeći bh. lanac tehničkih pregleda, kao i VGT Broker jedna od najuspješnijih bh. brokerskih kuća.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)