29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Juli 2013 06:41

Nove cijene poštanskih usluga

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo obavijestilo je svoje poslovne partnere i korisnike usluga da je, u skladu s Odlukom o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH koju je donijelo Vijeće Agencije za poštanski promet BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH dalo saglasnost na novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta. 

 

Novi cjenovnik, koji je proizašao iz Odluke Agencije koja podrazumijeva da tarife rezervisanih poštanskih usluga moraju biti transparentne i jednake na cijelom području BiH, obavezao je javne poštanske operateratere u BiH da svoje postojeće cjenovnike usklade s Odlukom, što dotad nije bilo jedinstveno rješeno. 

 

Stupanjem na snagu novog cjenovnika poštanskih usluga, sva tri javna poštanska operatera u BiH (JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo, HP Mostar i Pošte Srpske AD Banja Luka) imat će jedinstven Cijenovnik i Nomenklaturu poštanskih usluga. 

 

Polazna osnova za usklađivanje cjenovnika je utvrđena osnovna cijena standardiziranog pisma, mase do 20. grama u iznosu 0,90 KM, iz čije cijene su izračunate cijene ostalih poštanskih usluga. 

 

Novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta stupit će na snagu 1. augusta 2013. i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici www.posta.ba, te na Izvodima iz cijenovnika poštanskih usluga JP BH Pošta koji se nalaze u svakoj poštanskoj jedinici. 

 

Dodatne informacije u vezi s novim cjenovnikom poštanskih moguće je dobiti pozivom na broj 1312 - Kontakt centar, saopćeno je iz JP BH Pošta.