Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 10 Juni 2013 08:07

Kurs njemačkog za medicinare

Njemački jezik za medicinare Centar za strane jezike Step by Step A.T. je zbog velike potražnje za njemačkim jezikom u Zenici i Tešnju, osobito za medicinsko osoblje, odlučio da uvede novi program u postojeću ponudu općeg njemačkog jezika. Radi se o programu Njemački jezik u bolnici – Deutsch im Krankenhaus koji polaznike priprema za struku i svakodnevni život u njemačkom govornom području.

Težište je na usmenoj komunikaciji i pisanju dokumentacije vezane za struku. Obrađuju se sve najvažnije situacije koje se mogu naći u bolničkom okruženju kao što je ulazni intervju, evidentiranje medicinske historije bolesnika, različiti razgovori specifični za bolnice, operativni zahvati, telefonski razgovori, upotreba računara, savjeti u slučaju nesporazuma itd.

Ovaj kurs je podijeljen na dva nivoa, svaki od nivoa traje po 34 sata, nastava će se održavati 2 do 3 puta sedmično, a kreće 15.6.2013. i 7.9.2013. u Zenici i Tešnju.

Cijena kursa je 170 KM za studente i nezaposlene, 193 KM za zaposlene, moguće je platiti na dvije rate. Uslov za pohađanje ovog kursa je poznavanje njemačkog jezika na A1 nivou jer program počinje od A2 nivoa.

Diploma po završetku kursa će kao i sve naše diplome biti izdata u skladu sa CEFR (Zajednički evropski referentni okvir za jezike) nivoima. Ukoliko nemate predznanja, na ljetnom intenzivom možete pohađati opći A1.1 ili A1.2. 

Prijave su do 14.6. za ljetni intenzivni, a tokom cijelog augusta se možete prijaviti na septembarski kurs.

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)