20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Maj 2013 14:38

GGM:Radovi Studenac Pišće

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem  obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je za utorak 14.05.2013. godine u sklopu saobraćajnice Fakultetska – Zukići – Pišće – Ekonomska škola planiran početak radova na izgradnji saobraćajnog infrastrukturnog objekta preko rijeke Kočeve na lokalitetu „Studenac“. Radovi na pomenutom objektu iziskuju izmjene režima saobraćaja i to kako slijedi:

- u potpunosti se obustavlja saobraćaj na dijelu Ulice Huseina Kulenovića (potez od apoteke „Matija“ do poljoprivredne apoteke „Ekinović“); ulaz odnosno izlaz u pomenuti dio ulice dozvoljen je samo vozilima za snadbjevanje uz posebno odobrenje,

- u potpunosti se obustavlja saobraćaj na dijelu Ulice Jevrejska (potez od pješačkog mosta za ulaz u pijacu do objekta „Allemagne shop“

- dozvoljava se jednosmjerni saobraćaj u Ulici Studenac i to u pravcu od Studenca prema novoizgrađenom mostu  na rijeci Kočeva isključivo za stanare ulica Srpska mahala i Studenac

 

Ulaz u naselje Pišće organizuje se Ulicom Zukići ispod novoizgrađenih mostova M1 i M2 preko rijeke Kočeve te platoa Pišće. Izlaz iz naselja Pišće odvijati će se istom dionicom ispod mostova a izlaz za putničke automobile privremeno ostaje po sadašnjem režimu pored robne kuće „Zeničanka“.

 

Strogo se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje u Ulici Studenac na potezu od Srpske mahale do novoizgrađenog mosta preko rijeke Kočeve. 

Strogo se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje u zoni saobraćajne površine (koja će biti adekvatno obilježena horizontalnom signalizacijom) na platou Pišće kako prema novoizgrađenom mostu Kočeva tako i prema naselju Pišće.

Strogo se zabranjuje svaka vrsta neovlaštenog zadržavanja u gradilišnoj zoni objekta „Studenac“ zbog opasnosti prilikom manipulacije građevinskog krana i građevinske mehanizacije.

 

Izmjenjeni režim saobraćaja ostaje na snazi do daljnjeg a svaka izmjena koju iziskuju radovi bit će na vrijeme prezentirana javnosti u toku izvođenja radova.

 

Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za strpljenje i razumjevanje, poštivanje postavljene signalizacije i maksimalno korištenje alternativnih putnih pravaca u cilju smanjenja saobraćajne gužve.

 

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.