27 Mart 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 April 2013 07:08

Sutra sajam zapošljavanja 2013.

 

JU „Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona“ u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 2013 Zenica.


Jedan od ciljeva održavanja ovog Sajma je i unaprjeđenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada: poslodavaca; Službe za zapošljavanje ZDK; Federalnog zavoda za zapošljavanje; Agencije za rad BiH; općinskih vlasti; Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK; Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK; Ministarstva za privredu ZDK; Privredne komore ZDK itd.

 

U okviru Sajma zapošljavanja održat će se dvije aktivnosti i to:

§         Sajam zapošljavanja, dana 24.04.2013. godine, Gradska arena sa početkom u 09:25 (agenda otvorenja Sajma u prilogu), i

§         Okrugli sto, dana 24.04.2013. godine, Sala Gradske Arene sa početkom u 10:30 (agenda Okruglog stola u prilogu).

 

Tema Okruglog stola je „Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, na kome učešće, pored Službe za zapošljavanje, trebaju uzeti, Federalni zavod za zapošljavanje, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Udruženje poslodavaca, općinske i kantonalne vlasti (resorna ministarstva za rad, privredu i obrazovanje) i sve druge zainteresovane institucije, savezi, udruženja, nevladine organizacije i sl.

 

Na Sajmu će učešće uzeti preko 50 poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona sa preko 1000 prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Sajam će posjetiti nezaposlene osobe iz svih općina ZDK, a i šire.