30 Maj 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 Januar 2013 11:36

Škoda:Presvlake Oktavije iz Zenice

Skoda octavia presvlake iz Zenice Skoda octavia presvlake iz Zenice

 Proizvodnja auto presvlaka za treću generaciju Škodinog bestselera počela je u Preventovim proizvodnim pogonima u Zenici. Na ovoj lokaciji se šiju tekstilne i kožne auto presvlake za Octaviju koja je prošle sedmice doživjela svoju svjetsku novinarsku prezentaciju u Portugalu.

 

„Trenutno proizvodimo 120 garnitura auto presvlaka dnevno. U 2013. godini planiramo povećati kapacitet proizvodnje i do 400 garnitura koje će se šiti na dnevnoj osnovi, ističe Sulejman Topalović, rukovodilac Preventa u Zenici, te dodaje kako će na ovom projektu raditi ukupno 150 ljudi.

 

Dolazak nove ŠKODA Octavije na bh.tržište može se očekivati u mjesecu maju. Octavia je u 2012. godini zauzela 43% od ukupne prodaje ŠKODA modela u BiH i neprikosnoveni  je lider u svojoj klasi gdje zauzima preko 26% učešća u segmentu.

 

„Nova Octavia na osnovu preliminarnih reakcija može i još bolje biti pozicionirana s obzirom da je smatraju najboljom Octavijom ikada. Ovaj automobil je u svakom pogledu klasa za sebe. U 2013. godini kako na globalnom tako i na bh.tržišu Octavia će biti naš glavni adut“, ističe Senad Trnka, marketing menadžer ŠKODA BiH. 

 

U 2012. godini ŠKODA BiH je ostala lider u prodaji novih putničkih automobila, gdje je više od decenije na liderskoj poziciji sa gotovo 20% tržišnog učešća. Najprodavaniji modeli su Fabia i Octavia.

 

Nova ŠKODA Octavia narasla je u odnosu na prethodnu generaciju, u svakom pogledu. To se prije svega odnosi na velikodušnu količinu prostora, kakvu očekujemo od automobila  više klase vozila, a najbolji u klasi je i volumen prtljažnika sa 590 litara.