Printaj ovu stranu
utorak, 18 Decembar 2012 10:44

Kulkarni: Radnici nemaju razlog

Generalni direktor ArcelorMittala, Mukund Kulkarni, izjavio je jučer za Radio-televiziju Zenica da uprava ove kompanije ulaže velike napore da osigura kontinuitet proizvodnje i prodaje čelika i obezbijedi posao za radnike, te da ni u jednom trenutku plate i druge obaveze prema radnicima, nisu došli u pitanje, niti plaćanje doprinosa i obaveza prema državi.

 

Jedan broj radnika koji je svojevoljno potpisao ugovore o otpremninama praktično je spasio preostala radna mjesta, izjavio je. - Od 2010. godine kada je pokrenuta integralna proizvodnja, u okviru projekta Fenix ArcelorMittal je uložio 41.8 miliona američkih dolara u ekološke projekte na Koksari, Aglomeraciji, BOF-ovoj Čeličani i Energetici, a u poboljšanje standarda proizvodnje nastavila je ulagati i tokom 2012. godine.

 

- U ovoj godini započeli smo projekte na Visokoj peći, Koksari i Aglomeraciji, na koje planiramo utrošiti dodatnih 13 miliona američkih dolara, - izjavio je Kulkarni. On je dodao da radnici ArcelorMittala, koji su za četvrtak najavili proteste pred upravom, zahtijevajući od kompanije poštivanje radnog zakonodavtsva, nemaju zašto biti nezadovoljni.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)