Printaj ovu stranu
srijeda, 12 Septembar 2012 09:37

Cryo Save i Merkur osiguranje

OSIGURANE TRANSPLANTACIJE MATIČNIM ĆELIJAMA  - S Merkur BH osiguranjem i FAMILY-PLUS-om lakše do tretmana matičnim ćelijama - U Sarajevu je potpisan ugovor o poslovnoj saradnji između FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog i ovlaštenog partnera vodeće evropske i svjetske banke matičnih ćelija Cryo-Save-a za Bosnu i Hercegovinu i vodećeg životnog osiguranja u Bosni i Hercegovini „Merkur BH osiguranja“ d.d.Sarajevo.
Potpisanom saradnjom će se zajednički raditi na afirmaciji i promoviranju kulture zdravlja, kao i metoda prevencije i liječenja transplantacijom matičnih ćelija uzetih iz pupkovine djeteta prilikom poroda.


Temeljem tradicije, znanja i dugogodišnjih iskustava Koncerna Merkur Versicherung u oblasti zdravstvenog osiguranja, Merkur osiguranje je prvo osiguranje koje je na tržištu Bosne i Hercegovine kreiralo i ponudilo pionirski proizvod u osiguranju zdravlja porodice – osiguranje liječenja i troškova liječenja matičnim ćelijama. Prateći moderne medicinske i socijalne trendove Merkur osiguranje je ponudilo osiguranje troškova liječenja transplantacijom matičnih ćelija gdje su pokriveni su i osigurani sljedeći rizici:


a) Troškovi zdravstvenih usluga koji uključuju transplataciju matičnih ćelija za osnovnog osiguranika (dijete iz čije pupčane vrpce su uzete matične ćelije) kao i za sve dopunske osiguranike navedene u polici osiguranja (otac, majka,braća sestre...).
b) Putni troškovi koji uključuju transport i smještaj osiguranika i jednog pratioca na destinacijuna kojoj se transplatacijski zahvat mora obaviti.
Ugovor o osiguranju mogu zaključiti zdrave osobe (državljani BiH) do napunjenih 65 godina života.
Merkur osiguranje pokriva sve gore navedene rizike (za osnovnog i dopunske osiguranike) sa osiguranom svotom u visini od 100.000 EUR (kumulativno).


Godišnja premija za ovo osiguranje iznosi 100 EUR.


U ovom trenutku, na osnovu ugovora sa jednim od najstarijih reosiguravatelja u svijetu GEN RE Köln, Merkur osiguranje pokriva 73 različita teška oboljenja koja mogu biti tretirana matičnim ćelijama u procesu liječenja.


Cryo-Save je, prema svojim zvaničnim rezultatima rada, vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa najvećim iskustvom i brojem pohranjenih uzoraka.Ilustracije radi, u Evropi postoji oko 50 banaka matičnih ćelija. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka matičnih ćelija u Evropi, preko 35% uzoraka je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, što samo po sebi mnogo govori i učvršćuje Cryo-Save kao lidera u ovoj oblasti.Uz pomoć FAMILY PLUS-a, iz Bosne i Hercegovine je do sada u Cryo-Save-u pohranjeno preko 2.500 uzoraka, što čini preko 95% od ukupnog broja uzoraka sačuvanih u svim bankama matičnih ćelija.


FAMILY-PLUS pored svojih redovnih aktivnosti i u ovoj godini će nastaviti sa društveno odgovornim projektima koje su pokrenuli i provodili svih ovih godina, od kojih posebno izdvajamo:


a) Program besplatnog porodičnog čuvanja matičnih ćelija. Do sada je 27 porodica iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, apliciralo i dobilo potpuno besplatno pohranjivanje matičnih ćelija.
b) Izradu i objavu biltena Matične ćelije i regenerativna medicina,
c) Edukaciju stručne i šire javnosti kroz Međunarodni kongres o regenerativnoj medicini i matičnim ćelijama,
d) Osnivanje i pomaganje rada školama za trudnice kroz projekat „FAMILY-PLUS prijatelj škola za trudnice“, edukacija i upoznavanje trudnica sa porodom i porodilištem kroz projekt „Predporođajna edukacija“ i besplatan priručnik “Psihofizička priprema trudnice za porod”,


Potpisivanje ugovora između Merkur osiguranja i FAMILY PLUS-a predstavlja logičan slijed kojim, dvije vodeće institucije u svojim oblastima, žele svojim klijentima ponuditi bolju i kvalitetniju uslugu.


Ovim putem pozivamo sve zainteresirane porodice iz Bosne i Hercegovine, koje žele da saznaju više o prednostima koje ovaj ugovor sa sobom donosi potencijalnim i postojećim klijentima oba partnera, da se jave u urede FAMILY PLUS-a u Sarajevu ili Banja Luci, ili da pozovu besplatni info telefon Merkur osiguranja 080 02 02 25.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)