Printaj ovu stranu
četvrtak, 14 Juni 2012 06:06

Počela rekonstrukcija Bilinog

Direktor zeničke firme ITC Suvad Isaković i direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Husein Hinović jučer su potpisali Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji stadiona „Bilino polje“ vrijedan 566 hiljada KM. Kako nam je potvrdio Isaković, potpisivanju nije prethodila ceremonija ili zvaničan čin, obzirom da su svi rokovi za početak radova već davno «probijeni».

 

- Uvjereni smo da ćemo naš dio posla obaviti u predviđenom roku. Radovi počinju sutra (danas, četvrtak) i predviđeno je da traju dva mjeseca. Prvi posao je «preseljenje» oko 1.500 kvadrata zdravog busenja za popravke na terenu Kamberovića polje, gdje će po svemu sudeći Čelik igrati prvih par utakmica. Onda nam slijedi uklanjanje preostalih 6.500 kvadrata travnjaka, kazao nam je Isaković.

 

Tenderom je predviđena zamjena travnjaka, promjena drenaže, postavljanje grijanja, novih sjedišta za službene osobe i rezervne igrače, kao i razglasa. Prema planu radova, nakon što bude postavljen travnjak, potrebno je oko četiri sedmice «adaptacije» novog travnjaka. Kako saznajemo, cijena radova znatno je niža od prvobitno najavljene ( i do 1,5 miliona KM), jer je tenderom naloženo da se na Bilino «preseli» travnjak sa novoizgrađenog FIFA/UEFA centra za reprezentacije BiH na obližnjem Crkvičkom brdu.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)