16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Mart 2012 02:13

Mittalovci pod mobingom?

Prenosimo Saopćenje Nezavisnog sindikata Solidarnost, koji je objavljen na stranici Akcije građana, u cijelosti - Nezavisni sindikat „Solidarnost“ u saopćenju upućenom medijima se pita boji li se vlada svoje odgovornosti i kakvu poruku šalje radnicima. Sindikat želi upoznati javnost da ranici imaju probleme i pritiske u vezi ostvarivanja prava na iznos minulog i noćnog rada. Postavlja se pitanje zašto je Vlada FBiH oktrenula leđa radnicima u navedenoj kompaniji a potrebno je istaći da ista ima 8% vlasništva  ( Rješenje o upisu podataka o subjektu upisa u sudski registar , Općinski sud u Zenici , broj rješenja U/I 2143/05 od 29. 11. 2005. god.) .

 

Da li se Vlada F BiH boji i svoje odgovornosti.

Svjedoci smo da se posvećuje pažnja i mnogo manjim kompanijama dok se Vlada FBiH nije ukljućila oko prava radnika u vezi obračuna na minuli i noćni rad.
Od posjete Vlade FBiH 18. oktobra 2011. godine koju je učinila Ze-do kantonu a u popodnevnim satima održala sastanak sa Upravom "ArcelorMittal Zenica" d.o.o.
radnici nisu imali nikave koristi.

Kakva je poruka radnicima u "ArcelorMittal Zenica" d.o.o. koji su da podsjetimo glasali naproteklim Izborima 2012. za političare koji čine tu istu Vladu FBiH.

Ovo što se dešava radnicima u "ArcelorMittal Zenica" d.o.o. pokazuje da Vlada FBiH nema potrebni kapacitet da shvati o kojem se problemu radi i sa kakvim posljedicama.
na kraju mogu da poručim da su radbnici veoma razočarani jer su u situaciji da svoja prava traže po Općinskom sudu u Zenici dok je Vladi FBiH bitno samo da joj se uplate pripadajući porezi.

Ovo jedna velika sramota za Vladu FBiH jer je ista zakazala i iznevjerila svoje građane tj. radnike "ArcelorMittal Zenica" d.o.o poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata solidarnosti, Hasan Kreho.

Izvorni članak objavljen na ovom linku

Iz Uprave Arcelor Mittala Zenica odgovor je saopćen na TV Zenici - pogledajte video -