16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Mart 2014 23:45

CIMOS postao nelikvidan?

LJUBLJANA - Slovenska tvrtka Cimos iz Kopra koja u Sloveniji zapošljava 3000 ljudi, a zajedno s kooperantima u inozemstvu 7000, postala je nelikvidna, potvrdilo je revizijsko izvješće što ga je tvrtka u petak objavila na internet stranicama Ljubljanske burze.

 

Revizija je pokazala da je Cimos dugoročno platežno neposoban od 1. listopada 2013. godine, navedeno je u revizijskom izvješću agencije KPMG

Tvrtka sada s bankama vjerovnicama, s državnom "lošom bankom", te s ministarstvom financija i dioničarima s kojima je u travnju zakazana skupština traži rješenja. Među ostalim, spominje se mogućnost konverzije potraživanja banaka u vlasnički kapital, te reprogram kredita, što je, kako tvrdi Cimos, u završnoj fazi pregovora.

Kako je u petak javio poslovni dnenvik "Finance", Cimos ima 73 milijuna eura negativnog kapitala, a prošlu je godinu završio sa 135 milijuna eura gubitka.

Bankama je Cimos dužan 400 milijuna eura, a pregovara se o reprogramu 350 milijuna. Prema planovima Cimosa, razgovara se o mogućnosti da banke 180 milijuna kredita Cimosa pretvore u svoj vlasnički udio u tvrtci.