28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/emaalag
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/emaalag
srijeda, 14 Septembar 2011 01:59

Ema Alagić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Ema Alagić, jedna od najuspješnijih bh. manekenki i vlasnica licence izbora Miss Globe BiH u razgovoru za MOJportal.ba govori o izboru i o njenom putu do licence. Prelijepa Zeničanka govori i o svojoj manekenskoj karijeri, te o tome koliko često posjećuje rodni grad.

 

MP: Reci nam nešto više o izboru Miss Globe International, te o tome kako je došlo do toga da ti budeš vlasnica licence za Bosnu i Hercegovinu?

Ema Alagić: Miss Globe BiH je bh. direkcija za svjetski izbor ljepote koji se zove Miss Globe International i održava se u Albaniji kao kulturalni spoj oko stotinjak različitih zemalja. Miss Globe International je prije 34.godine osnovan u Hollywoodu (USA) od strane bračnog para Ann i Charlie See. Od 2004.godine ovaj prestižni izbor ljepote prebačen je u Albaniju gdje je organizovan od strane tamošnje produkcije „Deliart Association“.

Licencu sam dobila tako što sam, putem poznanstava koje sam ostvarila radeći dugi niz godina u modi, stupila u kontakt sa svjetskom direkcijom izbora za Miss Globe International i objasnila da imam mogućnosti slati predstavnice BiH na taj svjetski izbor. U mom slučaju, agencija koja je prije mene držala licencu za BiH je bila iz Makedonije, tako da sam igrom slučaja imala prednost.

MP: Već drugu godinu uspješno organizuješ izbor Miss Globe BiH, kaži nam svoje impresije o tome?

Ema Alagić: Iza nas je jako uspješna prva godina organizovanja Miss Globe BiH i to je bila najveća motivacija da nastavimo i ove godine s izborom. Priznajem da nije lako sve pokriti finansijski, međutim, mi se ne predajemo i meni lično je stalo da pošaljemo našu predstavnicu na ovaj izbor i to potpuno spremnu.

MP: Ko ti pruža najveću podršku pri organizaciji samog izbora?

Ema Alagić: Imali smo ove godine podršku Mošus Trend salona ljepote i fitness kluba Atlantis. Bilo je i drugih sponzora kao što su Hotel Evropa i naši medijski sponzori kao što je i MOJportal.ba. Najveći dio ovog izbora je zahvaljujući mojoj dobroj volji i trudu, pa mislim da ćemo i ove godine zajedničkim snagama ostvariti uspjeh...

MP: Šta je sa tvojom manekenskom karijerom, da li si je pomalo zapostavila zbog poslova kojim se trenutno baviš, a koji nisu usko vezani za „hodanje po pisti“?

Ema Alagić: Istina da trenutno modeling toliko ne radim kao što sam dosada radila upravo zbog obaveza koje sam preuzela i oko ovog izbora i oko PR-a kojim se inače bavim. Međutim, moda je moja ljubav i neću je se tako lako riješiti.

MP: Izdvoji nam neke projekte za naredni period na kojima ćeš raditi.

Ema Alagić: Evo trenutno najviše radim oko Miss Globe BiH, međutim postoje još neke poslovne ponude vezano za PR angažmane obzirom da radim samostalno i vi ćete to sigurno prvi saznati...

MP: Koliko često posjećuješ svoj rodni grad Zenicu, koja je u modnom smislu izolovana u odnosu na Sarajevo i Banja Luku?

Ema Alagić: Često dođem u svoju Zenicu i kažu da putovanje ima svoj smisao samo kad se imaš negdje vratiti. Ja već niz godina ne živim u svom rodnom gradu, ali za njega čuvam bezuslovnu ljubav. Žao mi je što je Zenica modno izolovana mada su postojale neke struje koje tamo pokušavaju nešto napraviti. Međutim, to se sve zadržalo na nezavidnom nivou i poznavajući finansijsku situaciju u gradu, imam potpuno razumijevanje za to. Nadam se da će se pojaviti neko mlad i pokrenuti modnu revoluciju u našoj Zenici, jer naš grad je uvijek imao lijepe djevojke i kreativne ljude.

razgovarao: Admir Velić za Mojportal.ba

{gallery}emaalag{/gallery}

{!jomcomment}

Čitano 4175 puta Zadnji put promjenjen utorak, 13 Septembar 2011 22:25